R-Hooldus viis aprillis meedia peatähelepanu taas Reformierakonnale

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna üldkogu eelmise aasta suvel Viljandis.
Reformierakonna üldkogu eelmise aasta suvel Viljandis. Foto: Andres Haabu / Postimees

Reformierakond oli aprillis taas meedia peatähelepanu all ning suuresti olid selle põhjuseks artiklid, milles kirjeldati partei rahastamist salapärase äriühingu abil 1999. aastal.

Samuti kajastati palju Reformierakonna valmistumist eelseisvateks kohalikeks valimisteks – näiteks pälvisid tähelepanu Reformierakonna Tallinna linnapeakandidaadid, selgus ERR Uudiste tellimusel valminud monitooringufirma Meedius uuringust, mis hõlmab Eesti trükimeediaväljaannetes ja kaheksas suuremas uudisteportaalis ilmuvaid uudiseid, milles mainitakse erakondi.

Kuigi Reformierakond tõusis esikohale, jäi nende mainimiste arv varasema kuuga võrreldes enam-vähem samaks – märtsis oli mainimiste arv 704, aprillis 712.

Teisel kohal oli aprillis Keskerakond, mille kajastuses olid samuti tähtsal kohal uudised eelseisvatest kohalike omavalitsuste valimistest, aga ka netikommentaare kirjutavatest Tallinna linnaametnikest, Keskfraktsiooni algatustest riigikogus, Edgar Savisaare Šveitsi pangakontost ja Tallinna linnaametnikest, kes parteikassasse raha maksta unustasid; kokku mainiti Keskerakonda 688 artiklis.

Kolmandal kohal oli IRL (625 mainimist) ja neljandal sotsiaaldemokraadid (509 mainimist).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles