Imre Arakas osaleb üle Punase mere ujumise maratonil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esiplaanil Imre Arakas
Esiplaanil Imre Arakas Foto: Liis Treimann / Postimees

Allilmaga seostatud Imre Arakas osaleb laupäeval Egiptuses algaval nelja mehe 100-kilomeetrisel ujumismaratonil üle Punase mere, mille eesmärk on mälestada krimmitatarlaste küüditamise ohvreid.

Krimmitatarlaste organisatsiooni välissuhete juht Ali Hamzina teatas Interfaxi Ukraina osakonnale, et maratonujumise eesmärk on meenutada krimmitatarlaste küüditamise 69. aastapäeva ja nõukogude kuritegeliku režiimi ohvreid.

Imre Arakas kinnitas BNSile, et osaleb sellel üritusel. «Ujumist organiseerib oma poliitiliste vaadete eest vabaduskaotust kandnud ja päris pikalt avamere ujumisega tegelenud ukrainlane Oleg Sofjanik. Praegu treeningi selleks ürituseks,» selgitas Arakas.

Ali Hamzina sõnul saadab ujujaid Punase mere ületamisel jaht ning maratoni kestuseks on planeeritud 4-5 päeva. Ujumismaraton algab Punase mere kaldal asuvalt Ras Mohammedi looduskaitsealalt ja lõpeb Hurghada kuurortis.

«Ujumisel teevad kaasa Ukraina endine dissident ja poliitvang Oleg Sofjanik, Moskvas elav endine poliitvang Šamil Alimuradov, Eesti vabadusvõitleja Imre Arakas ja Tšerkassia maratoniujuja Anatoli Vjalets,» ütles Hamzina Interfaxile.

Maratoni korraldajate sõnul on selle eesmärk avaldada austust küüditamise ohvritele ja juhtida tähelepanu sellele traagilisele ajaloosündmusele, et midagi sarnast tulevikus enam ei korduks.

Nõukogude võim küüditas 18.- 20. mail 1944 Krimmist Usbekistani 182 000 krimmitatarlast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles