Kristel Kossar: reeglid on täitmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Kristel Kossar
Ajakirjanik Kristel Kossar Foto: Erakogu

Lugu naisest ja lapsest, keda möödunud pühapäeval Laulasmaa rannas suur koer ründas ja neile mõlemale kehavigastusi tekitas, on jagatud sotsiaalvõrgustikus Facebook üle kümne tuhande korra. Üle kolmesaja kommentaari kogus seesama lugu Postimehe võrguväljaandes, kus loomakaitsja Heiki Valner otsekohese inimesena ütles välja karmi tõe: kui temal tuleks oma peret agressiivse ründava koera eest kaitsta, lasteks ta tolle lihtsalt maha. Tagatipuks avaldasime ühe mureliku, juba ka samas küsimuses munitsipaalpolitsei poole pöördunud isa saadetud pildid Tallinna Vormsi lasteaia juurest, kus lasteaia värava juurde seotud koerad ilma suurkorvita omanikku ootasid.

Emotsioonid tõusid ilmselt paljudel lakke ning loomulikult jagunevad inimeste arvamused kaheks: ühed, kes arvavad, et selliste lugude avalikustamine on väär, ning teised, kes arvavad, et reegli rikkumisest tuleks igal juhul teada anda. Just nimelt reegli, sest Tallinna linnavalitsus, nagu ka teised omavalitsused, on oma määrusega kehtestanud linnas koera ja kassi pidamise eeskirjad. Selle määruse rikkujaid ootavad tabamise korral sanktsioonid.

See määrus ütleb selges eesti keeles: loomi on lubatud pidada hoones ja piiratud territooriumil selle territooriumi omaniku loal või muu õigustatud isiku nõusolekul. Territoorium peab olema piiratud nii, et loom sealt omal tahtel välja ei pääseks. Loomapidajal tuleb välistada looma ärajooksmise ja inimestele või teistele loomadele kallaletungimise võimalus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles