Rotermanni turul algab kauplemine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartali väljak, mis muutub peatselt turuplatsiks.
Rotermanni kvartali väljak, mis muutub peatselt turuplatsiks. Foto: Uwe Gnadenteich

Homme alustab Tallinna kesklinnas Rotermanni kvartali väljakul tegevust Rotermanni 3 turg.


Turul pakuvad ehedat Eesti toidukaupa korraga kuni 20 müüjat, turg on avatud neljapäevast laupäevani kella 8-15. Hea vastuvõtu korral on plaanis ka laieneda. Esialgu tegutseb turg septembri lõpuni.

Turul müüdav kaup pärineb erinevatest taludest ning tootmisüksustest üle Eesti. Müügile tulevad liha- ja kalatooted, pagari- ja piimatooted, mahetoodang ning hooaja jooksul ka erinev puu- ja köögivili. Kogu kaup on rangelt kodumaist päritolu.

«Oleme uhked selle üle, et kohale on tulnud kauplejad Saaremaast Peipsini. Lisaks köögiviljale ning lihale-kalale on oluline rõhk ka värsketel pagari- ja kulinaariatoodetel, mida saab kasvõi kohapeal süüa,» rääkis Rotermanni 3 turu projektijuht Merilin Pärli.

Aktiivne turuhooaeg kestab septembri lõpuni. «Loodetavasti võetakse Rotermanni 3 turg tallinlaste poolt hästi vastu ning suveperioodi turule järgnevad ka rahvakalendrist inspireeritud eriturud, nagu näiteks mardi- ja jõuluturg. Sügisel õunte pealt vaatame,» lubas Pärli.

Kauplemine algab turul reede hommikul kell kaheksa. Alates järgmisest nädalast saab turule tulla ka jalgrattaga, sest kvartal saab endale moodsad rattaparklad. Peale selle valmib järgmisel nädalal turuplatsi kõrval laste mänguväljak.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles