Anvelt: riik andku Tallinna teedele raha!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt
Andres Anvelt Foto: Priit Simson / Postimees

Tallinna auklike tänavate põhjuseks on ennekõike riigi tegematajätmine linnades maanteede hoolduse rahastamisel, leiab sotsiaaldemokraatide Tallinna linnapeakandidaat Andres Anvelt.

Anvelti sõnul on Tallinna ja teiste suuremate linnade tänavate halb olukord tingitud paljuski sellest, et riik ei rahasta täna linnades asuvate riigimaanteede hooldus- ja remonditöid.


«Tallinna puhul algavad aga maanteed sadamast, mitte linna piirist. Kui riik võtaks – nagu on õiglane – enda peale maanteede korrashoiu täies pikkuses, saaks linn oma raha kasutada kõrvaltänavate remondiks. Linna ja riigi vägikaikaveo peamised kannatajad on Tallinna inimesed ja külalised,» rõhutas Anvelt.


Täna asub pealinna tänavate olukorda arutama Tallinna volikogu. Päevakorras on linnavalitsuse suulised vastused paremparteide saadikute poolt esitatud 106 tänavaaukude teemalisele arupärimisele.


Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul ei aita need arupärimised kuidagi kaasa pealinna tänavate olukorra paranemisele. «Ootaks, et IRLi esindajad linnavolikogus pöörduks erakonnakaaslasest majandus- ja kommunikatsiooniministri poole ettepanekuga toetada omavalitsusi riigimaanteede hooldamisel,» ütles Juske.

Tallinna linnavalitsus andis aga ka  valitsuse kohtusse mootorkütuse aktsiisi laekumise ja jaotamise asjus ning taotles kohalikele omavalitsustele aktsiisimaksust laekunud vahendite eraldamise korralduse tühistamist.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul nõuab Tallinn riigieelarvest üleriigilise tähtsusega teede korrashoiuks piisavat rahastust. Tallinna linn vaidlustas Tallinna Halduskohtus Vabariigi Valitsuse 7. märtsi 2013 korralduse, millega jagati kohalike teede korrashoiuks määratud raha kohalike omavalitsuste vahel.

Klandorfi sõnul on valitsuse korraldus seadusevastane, kuna sellega eraldatav summa ei taga kohalikele omavalitsustele teehoiu kulude katmiseks piisavat rahastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles