Reaalkooli erakool esialgu koolitusluba ei saanud

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RK Hariduse MTÜ sai koolitusloa, et sügisest hakkaks pealinnas Pärnu mnt 11 asuvas endises politseimajas tegutsema Tallinna Kesklinna Põhikool, mille veebilehe nimi on siiski www.reaalkool.ee.
RK Hariduse MTÜ sai koolitusloa, et sügisest hakkaks pealinnas Pärnu mnt 11 asuvas endises politseimajas tegutsema Tallinna Kesklinna Põhikool, mille veebilehe nimi on siiski www.reaalkool.ee. Foto: Mihkel Maripuu

Eile kogunenud koolituslubade komisjon lükkas kaks nädalat edasi otsuse RK Hariduse MTÜ (avalikkuses tuntud kui reaali erakool või kesklinna reaalkool) koolitusloa taotluse rahuldamise kohta.

Kuigi kooli loojad on kõik formaalsed tingimused täitnud, tegi komisjon ilmnenud riskide ja probleemide tõttu pöördumise haridusminister Jaak Aaviksoole. Viimane edastas koolituslubade komisjoni märgukirja hariduspartneritele ja riigikogu kultuurikomisjonile, paludes arvamusi ja ettepanekuid esile tulnud probleemide võimalike lahenduste kohta.

Koolituslubade komisjon osutas, et loa menetlemisel tulid ilmsiks riskid, mis ohustavad Eesti haridussüsteemi alusväärtuseid ja mille realiseerudes on ohus põhiseadusest tulenev õigus tasuta kvaliteetsele põhiharidusele. Erakooli loomine Tallinna linnale kuuluva Tallinna reaalkooli najal on pretsedent, mis ohustab võrdset ja tasuta kvaliteetset põhiharidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles