Svetlana kohe ei saa teisiti, kui peab aitama

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Svetlana Podtsepajeva oma Punamütsikestega lasteaia hoovil.
Svetlana Podtsepajeva oma Punamütsikestega lasteaia hoovil. Foto: Liis Treimann

Kohtla-Järve Punamütsikese lasteaia direktor Veera Kevlitš teadis juba ennegi, et temaga 11 aastat koos töötanud õppealajuhataja Svetlana Podtsepajeva ei loe töötunde ega aja näpuga kohustustes järge, aga ikka suutis Svetlana direktorit üllatada.

Mullu käis üks Punamütsikese lasteaia kuueaastane tüdruk, kes võitles väga raske haigusega, kolmel õhtul nädalas õppealajuhataja Svetlana Podtsepajeva juures kodus, et õppida ja kooliks valmistuda. Tädi Svetlana, tema abikaasa, abituriendist tütar ja eriti kass olid kõik ametis raske operatsiooni järel taastuva tüdruku abistamisega.

Punamütsikese lasteaias ei teadnud neist pikkadest õhtutest keegi – tüdruk lihtsalt ei käinud lasteaias, aga põhjust teadis vaid õppealajuhataja. «Joonistasime, kirjutasime ja vahepeal mängis ta kassiga, aga mais tuli ta lõpuks lasteaeda tagasi ning lõpetas koos teistega pidulikult lasteaia,» rääkis Svetlana Podtsepajeva. «Ma kohe ei oska teisiti, kui pean aitama, kui kellelgi mure on,» ütleb ta justkui isegi enda üle imestades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles