Ekspert: rohelise elektri toetustest tuleb loobuda

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E.ONi juhatuse liige Leonhard Birnbaum leidis Tallinnas põlevkivikonverentsil esinedes, et eurooplastel pole mõtet oodata praegusest märksa odavamat gaasi või naftat, sest nende toormete kasvav tarbimine Aasias ja Aafrikas hoiab hinnad kõrgel.
E.ONi juhatuse liige Leonhard Birnbaum leidis Tallinnas põlevkivikonverentsil esinedes, et eurooplastel pole mõtet oodata praegusest märksa odavamat gaasi või naftat, sest nende toormete kasvav tarbimine Aasias ja Aafrikas hoiab hinnad kõrgel. Foto: Peeter Langovits

Põlevkivi tootmise puhul saab määravaks, kuivõrd on ühiskond valmis leppima kasvava keskkonnareostusega.

Maailma Energeetika Nõukogu (World Energy Council, WEC) aseesimees Leonhard Birnbaum ütles intervjuus Postimehele, et taastuvenergia toetustest tuleks loobuda ja sundida rohelise elektri tootjad konkureerima teistega võrdsetel alustel. Põlevkivi tuleviku kohta arvas ekspert, et tootmise maht sõltub rahva arvamusest ehk sellest, kui palju on inimesed valmis leppima kasvava keskkonnareostuse ja muude halbade sotsiaalmajanduslike mõjudega.

Rääkides Euroopa kliimapoliitikast, kurdavad paljude energiafirmade juhid, et investeeringuid uutesse elektrijaamadesse pole võimalik teha ilma riiklike toetusteta. Kuidas seda olukorda parandada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles