Eesti pikim piloot naudib Eestit ülevalt

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Äsja Eesti Lennuakadeemia lõpetanud 205 sentimeetrit pikk Ain Siimsaare võiks vabalt olla ka edukas korvpallur, kuid mehe sõnul on pilooditöö tunduvalt huvitavam.
Äsja Eesti Lennuakadeemia lõpetanud 205 sentimeetrit pikk Ain Siimsaare võiks vabalt olla ka edukas korvpallur, kuid mehe sõnul on pilooditöö tunduvalt huvitavam. Foto: Margus Ansu

«Minu unistus oli saada astronaudiks, aga mingil hetkel selgus, et enne on vaja piloodiks õppida. Ja kui lendama hakkasin, siis avastasin, et see meeldib mulle palju rohkem,» meenutab reedel Eesti Lennuakadeemia lõpetanud Ain Siimsaare.

Vaid päev varem sooritas Võrust pärit 205 sentimeetri pikkune Siimsaare tuntud lennuinstruktori Rein Porro valvsa silma all kolmetunnise eksamilennu Tartust Pärnusse, Pärnust Tallinna ja sealt Tartusse tagasi. Tund pärast maandumist jagas ta Ülenurme lennuväljal muljeid.

«Suurt pabinat ei olnud, aga väike värin oli sees. Eksamilend ikkagi. Aga kõik sujus ja midagi ei juhtunud,» ütleb Siimsaare. Tal on suurepäraselt meeles ka esimene lend, mis sai tehtud kolmandal kursusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles