Autovaraste kadunud sissetulekuallikas

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur osa aastatuhande vahetuse paiku ärandatud autodest varastati eesmärgiga see omanikele tagasi müüa summaga, mis moodustab umbes kolmandiku sõiduki enda väärtusest. Autovaras tosin aastat tagasi tegutsemas.
Suur osa aastatuhande vahetuse paiku ärandatud autodest varastati eesmärgiga see omanikele tagasi müüa summaga, mis moodustab umbes kolmandiku sõiduki enda väärtusest. Autovaras tosin aastat tagasi tegutsemas. Foto: Toomas Huik

Riigikohus võttis seisukoha teadaolevalt viimases juhtumis, kui varastatud auto omanikule tagasi müüdi.

Varastatud auto omanikule tagasi müünud mehed väljapressimises süüdi mõistnud riigikohtu hiljutine määrus pani punkti tervele ajastule – varastatud autode tagasimüük omanikele, millest aastad tagasi elatusid kümned kriminaalid, on kuriteoliigina väljasurnud.

Riigikohtu 5. juuni määrus, millega jäeti väljapressimises süüdi mõistetud Andrei Tonkovitši kaitsja vandeadvokaat Sven Sillari kaebus menetlusse võtmata, on viimane kohtuotsus, mis puudutab kunagi Eestis laialt levinud organiseeritud kuritegevuse sissetulekuallikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles