Westwood: maailm ei parane iseenesest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rikkad üritavad maailma hävitada ja vaesed seda päästa, väitis moelooja Vivienne Westwood Cannes’i loovusfestivalil.
Rikkad üritavad maailma hävitada ja vaesed seda päästa, väitis moelooja Vivienne Westwood Cannes’i loovusfestivalil. Foto: Olav Osolin

Cannes’i loovusfestivalil sai teisipäeval tugevaima aplausi maailmakuulus moelooja Vivienne Westwood, kes rääkis saalitäiele inimestele nii oma loomekarjääri algusaegadest kui ka praegustest mõtetest.

Hirmkõrgetes platvormsaabastes festivali pealavale astunud 72-aastase Westwoodi sõnade kohaselt ei mõelnud ta alguses moelooja karjääri peale – ta püüdis vaid aidata oma tollast elukaaslast Malcolm McLarenit, kes tegeles Sex Pistolsi promomisega. Mõlemad tahtsid välja näha mässumeelsetena ja jagus ka ideid, millega punkmaailmas esile tulla.

Peagi sai aga Vivienne’il pungist kõrini ning lõpuks näis talle suisa, et tema oligi kogu pungiseltskonna ainus tõeline anarhist – ülejäänud tahtsid vaid mõnusat elu; vaatasid, kuidas punki rahaks teha ning rohkem haaknõelu ja kummalisi soenguid müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles