Eesti lipp kerkis Otepääl uude masti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipu 125. aastapäevaks heisati Otepää Lipuväljakul uude lipumasti esimest korda trikoloor. Pildil on paremalt Urma Kuldmaa, Martin Häidberg, Mikk Vainik, Karl-Kristjan Koit ja Madis Raaper (seljaga).
Eesti lipu 125. aastapäevaks heisati Otepää Lipuväljakul uude lipumasti esimest korda trikoloor. Pildil on paremalt Urma Kuldmaa, Martin Häidberg, Mikk Vainik, Karl-Kristjan Koit ja Madis Raaper (seljaga). Foto: Margus Ansu

Otepää Lipuväljakul heiskasid eile keskpäeval Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed sinimustvalge – needsamad lipuvärvid said 125 aastat tagasi pühitsuse Otepää kiriklas tänaste noormeeste toonaste kaasvõitlejate hoituna.


Aastapäevaks kerkis Eesti lipu hällis uus, Rootsis valmistatud lipumast. Trikoloor tõusis Otepää gümnaasiumi mudilaskoori laulu ja vihmavarjudele krabisevate piiskade saatel 20 meetri kõrgusele.



Eesti lipu sünnipäevaüritusi peeti eile kõikjal üle Eesti. Tartu Ülikooli aulas esitas Tõnis Mägi peolistele oma laulu «Koit», mis liigutas inimesi pisarateni. Pärast laulu kuulamist aplodeeris publik Mägile püsti seistes ning plaksutamine ei tahtnud lõppeda.


Mägi pidas ka kõne «Lipu vägi», kus rääkis sinimustvalgest trikoloorist kui rahva ühendajast nii rahuajal kui kriisides.



Põltsamaal, kus varakevadel 125 aastat tagasi õmmeldi kihelkonnakooli ruumes valmis esimene sinimustvalge, mängiti lipu sünnilugu uuesti läbi.



Nii nagu 125 aastat tagasi, saadeti eilegi Põltsamaal valminud esimese sinimustvalge lipu täpne koopia Tartusse, kust see täna hommikul liigub hobuvankritel Otepääle.


Täna koondubki ürituste keskpunkt Otepääle. Kell 16.30 on seal pidulik jumalateenistus Maarja kirikus Eesti Politseiorkestri ja Nõo koguduse meesansambli osalusel.



Kell 18 algab Linnamäe orus kontsert, kus esinevad


ERSO, Eesti Politseiorkester ja laulukoorid. Sealsamas peab president Toomas Hendrik Ilves lipule aastapäevakõne ning kingib laulu- ja tantsupeo kooride ja tantsurühmade esindajatele üle tuhande sinimustvalge lipu. Kontserdi teises pooles on esinemisjärg Väikeste Lõõtspillide Ühingu ja ja Blacky käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles