Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zomby
With Love (4AD)
Zomby With Love (4AD) Foto: Repro

Zomby

With Love (4AD)

Hinne 4

Neo-jungle

Briti elektroonikaprodutsendi Zomby neljas album koosneb kahest CDst: esimene on loogiline järg tema oivalisele debüütalbumile «Where Were U In 92» (2008) peegeldustega reivist, jungle’ist, varasest teknost. Teine ketas haakub Zomby eelmise pika plaadiga «Dedication» (2011) trap’i ja nn post-dubstep’i taktides, väänetes ja kajades.

Elektroonilise, instrumentaalse linnaoopuse mõlemad osad haakuvad omavahel õrnalt kõheda ilu ja filtreeritud meeleolude poolest: plaadile on maalitud linn oma masinliku saginaga, ning iga heakõla taga pulbitseb rahutus, info ülelaetus. Kui meile kangastub loojang, siis see pole kunagi looduslik, vaid arvutiekraanil, kui varahommikune värskus, siis öist prügi kandvatel linnatänavatel. Omaette allteksti moodustavad kõik tantsumuusika žanrid viimasest 40 aastast: mõni rütm, mõni saundilahendus – ja juba see kaob. Sümboolne on ka see, et see plaat pole tantsitav.

Valner Valme
---------------------

Sigur Ros

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles