Aivar Reinap: süsteemi vang

Aivar Reinap
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Reinap
Aivar Reinap Foto: Postimees

Elektri hind hüppab arusaamatutel põhjustel kõrgustesse ning odava turuhinna lootustega börsile hullutatud väiketarbijad peavad selle vaguralt kinni maksma. Avanenud elektriturgu kiitnud poliitikud ja energiafirmade juhid istuvad varjus ning loodavad, et selline turumoonutus laheneb iseenesest ja suveloiduses ei pane see inimesi närviliselt reageerima. Mis need mõned eurod siis ikka ära ei ole, sest suvel on elektritarbimine väike ja arved talvega võrreldes pisemad.

Mõneti sarnaneb see teise pensionisambasse poolkohustuslikult sunnitud pensionikogumisega. Suurte lubadustega käivitatud süsteemi sattunud peavad leppima ebaõiglusega, kus fondihaldurid võivad riskida karistamatult sinu kalli pensionivaraga, saades tasuks veel kopsakat haldustasu.

Nii tuleb kurva pilguga vaadata, kuidas inflatsioon pensioniraha närib, samas kui fondihaldurid raporteerivad üha suurenevatest kasumitest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles