Katseta pardiga

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Proovimiseks uudishimulikele: grillil kuldpruuni värvuse võtnud pardi rinnafilee, mida võib süüa koos sparglikreemi ja rohelise salatiga.
Proovimiseks uudishimulikele: grillil kuldpruuni värvuse võtnud pardi rinnafilee, mida võib süüa koos sparglikreemi ja rohelise salatiga. Foto: Ants Uustalu

Kes veel liha grillimisest tüdinud pole, proovigu pardiliha, soovitab kokk Ants Uustalu. Sinna kõrvale sobivad imehästi lihtsad suvesalatid, kus on redist, jänesekapsast ja maasikaid.

Mis põhiline, ärge parti üle küpsetage, hoiatab Ööbiku gastronoomiatalu peakokk ja peremees ning Rannamõisa linnuliha ekspert Ants Uustalu neid, kes otsustavad vahelduseks muule lihale pardi rinnafileed grillida. Sestap peab valvas olema, et grilli kuumakraadid poleks ülemäära kõrged.

Ehkki kokk annab retsepti juures ka soovitusliku pardi rinnafilee grillimisaja – mõlemalt poolt kokku umbes viis minutit, võib see grilliti olla pisut erinev. Samuti sõltub küpsetusaeg sööja maitsest, sest mõni tahab seest roosakamat ja mahlakamat liha, teine täienisti küpset varianti. Ei muud, kui tuleb katsetada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles