Lugeja küsib: kes vastutab Tallinna mereääre puhastamise eest?

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mererand Russalka juures.
Mererand Russalka juures. Foto: Peeter Langovits

Pirita tee ääres on ka sel aastal palju haisu, eriti Pirita poolt tulles. Kalda lähedal vees võib märgata lisaks kõdunevatele vetikatele isegi autorehve ja muud olmeprügi, kirjutas Tallinn City lugeja.


«Kuni Maarjamäeni pole jalutajatele prügikaste paigaldatud. Tuleks mõelda selle ala turisti- ja inimsõbralikumaks muutmisele,» soovitas lugeja.

Vastab Kesklinna valitsuse pressiesindaja Kerttu Rakke:

Hais on ilmselt tingitud praegusest väga madalast veetasemest meres. Loomulikult on inetu, kui mereäärne pole korras, ent nimetatud mereäärne pole avalik rannaala ega saagi selleks: see jääb lähitulevikus planeeritud Põhjaväila alla.

Prügikaste peaks olema piisavalt, kui liikuda piki rannapromenaadi – seda ala hooldab Tallinna kommunaalamet. Mereäärse ala muutmine atraktiivsemaks nii linnaelanikele kui turistidele on loomulikult üks prioriteete, ja nii on planeeritud Russalka lähedusse paigaldada veel sel aastal liikumistrenažööre.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles