Raivo Videvik: kas Eesti oli elektrituru avanemiseks valmis?

, Elektrumi Eesti turu juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Videvik
Raivo Videvik Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Ehkki teadsime juba aastaid, et elektriturg avaneb 2013. aasta alguses, polnud seadused selleks piisavalt küpsed, arvab Elektrum Eesti OÜ juht Raivo Videvik.

Seda, et elektrituruseadus oli uut situatsiooni arvestades ehk pisut kiirustades kaante vahele saanud, näitas ehedalt olukord eelmise aasta oktoobris, mil pärast avalikke arutelusid kaotati lõpuks elektrimüüjatel võimalus nõuda lepingu ennetähtaegse lõpetamise eest trahve. See tekitas nii elektrimüüjates kui tarbijates teatava annuse ebakindlust – milliseid ootamatuid muutusi võib elektrituruseadus veel kaasa tuua?

Võtame kasvõi esmapilgul sellise lihtsa asja nagu elektriarved. Mitu arvet teenuse eest esitatakse? Tavaliselt üks. Korteriühistult ei saa me ju kümmet erinevat arvet, millest mõnel on prügivedaja logo, teisel ehitusfirma rekvisiidid ja kolmandal soojatootja andmed. Mobiilifirmadega on samamoodi – arve on üks, ehkki tarbime võrku, teeme kõnesid ja kasutame andmesideteenuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles