Mupo tegi poole aastaga enam kui 340 000 euro eest trahve

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna munitsipaalpolitsei (mupo) ametnikud tegid ühistranspordis piletita sõitjaile ja linnas valesti parkijaile poole aastaga kokku enam kui 340 000 euro eest trahve.

Piletita sõidu eest koostasid mupo ametnikud poole aasta jooksul 6458 trahviotsust ja määrasid trahve 129 660 euro eest, ütles mupo juhataja asetäitja Jaan Mets BNS-ile.

Parkimisalaste rikkumiste eest tegid mupo ametnikud tänavu esimese kuue kuu jooksul 10 228 trahviotsust ja määrasid trahve kokku 204 778 euro eest.

Juunikuu jooksul trahvisid mupo ametnikud ühistranspordis piletita sõitjaid 842 korral ja trahvisumma ulatus 15 072 euroni.

Valesti parkijatele tehti juunis 1737 trahvi summas 34 704 eurot.

Ühistranspordis trahvitutest umbes 55-60 protsenti olid Metsa sõnul mittetallinlased, ülejäänud aga rahvastikuregistri järgsed Tallinna elanikud, kellel on küll tänavu jaanuari algusest tasuta sõidu õigus, kuid kes sellele vaatamata peavad ühistranspordi rohelise kaardi isikustama, iga sõidu sellega valideerima ja kaasas kandma isikut tõendavat dokumenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles