Õiguskantsler lõpetas Sõmera hooldekodu menetluse

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on õiguskantsleri kantselei.
Pildil on õiguskantsleri kantselei. Foto: Toomas Huik

Õiguskantsler lõpetas Sõmera hooldekodu hoolealuste, kes avaldasid rahulolematust seoses nende võimaliku ümberpaigutamisega teistesse hooldekodudesse, avalduste menetlemise.

Õiguskantsleri avalike suhete nõunik Jaana Padrik ütles, et menetluse käigus said kõik hoolealused sobiva lahenduse ning need, kes soovisid, said jääda elama Sõmera hooldekodusse, kirjutas Meie Maa.

«Menetluse tulemusena tegi õiguskantsler AS Hoolekandeteenused juhatusele soovituse informeerida teenust saavaid isikuid edaspidi ka kirjalikult,» rääkis Padrik, lisades, et seni informeeriti hoolealuseid vaid suuliselt.

Padriku sõnul vestlesid hooldekodu vanemtegevusjuhendajad hoolealustega ja selgitasid neile valikuid seoses toetatud elamise teenuse lõpetamisega. Informeerimine sellisel viisil põhjustas aga hoolealustele arusaamatusi ja muresid, kuna nende sõnul ei saanud nad piisavalt selget teavet toetatud elamise teenuse lõpetamisest hooldekodus ega sellega kaasnevast hoolealuste ümberpaigutamisest.

«Kuna tegemist on psüühiliste erivajadustega inimestega, ei pruugi nad suulises vestluses paraku saada kõigist üksikasjadest korrektselt ja hoomatavalt aru. Isegi kui isikuga on olnud suuline kontakt, aitab kirjalik teabe taasesitamine kinnistada suulises suhtluses sedastatut ning väldib ekslikke järeldusi ja arusaamatusi,» märkis Padrik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles