Savisaar ja Kofkin käivad taas prokuratuuriga kohut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Edgar Savisaar.
Linnapea Edgar Savisaar. Foto: Haabersti linnaosavalitsus

Keskerakonna esimees ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar ning ettevõtja Aleksander Kofkin käivad taas kohut Põhja ringkonnaprokuratuuriga, mis saatis kahe ja poole aasta eest Šveitsi õiguskaitseasutusele õigusabitaotluse, et saada andmeid Savisaare ning tema laenuga seotud inimeste ja firmade kohta.

Savisaar ja Kofkin pöördusid 30. mail Harju maakohtusse. Juuni lõpus tehtud määrus neid ei rahuldanud ning eelmisel reedel esitasid nad määruskaebuse Tallinna ringkonnakohtule. Kohtus on nad prokuratuuri vastu juba teist korda.

Esimest korda alustasid Savisaar ja Kofkin kohtuteed mullu oktoobris, kui esitasid kaebuse Tallinna halduskohtule. Toona taotlesid nad Savisaare tegevuse suhtes algatatud kriminaalmenetluses Šveitsi esitatud õigusabipalve tagasivõtmist, selle alusel saadud teabe kasutamise keelamist ning õigusabipalves esitatud ebaõigete faktiväidete ümberlükkamist. Nii halduskohus, ringkonnakohus kui viimaks ka riigikohus jätsid kaebused rahuldamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles