Õismäelasi oodatakse oma linnaosast kirjutama

, tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe.
Õismäe. Foto: Arne Maasik

Haabersti linnaosa suurim elamurajoon saab peagi 40. aastaseks. Sellega seoses korraldab MTÜ Eaabi mälestuste kogumiseks jutuvõistluse teemal, kuidas kõik algas ja milline oli Õismäe paarkümmend või paar aastat tagasi.

Haabersti linnaosavanema Marek Jürgensoni sõnul ei ole kuigi palju neid inimesi, kes oleks Väike-Õismäel elanud alates esimeste majade kerkimisest 1974. aastal. Paljud on Õismäele elama asunud alles viimastel aastatel. «Kõigil on omad mälestused, mingid huvitavad juhtumid, seigad ja lood, mis on  kordumatud  ning omalaadsed. Ka Väike-Õismäe kaasaegne ajalugu on osake meie, Tallinna ja ka Eesti ajaloost,» ütles Jürgenson.

 2014. aastal antakse välja raamat «Minu Väike-Õismäe», kus ilmuvad parimad jutuvõistluse tööd. Vabas jutustavas vormis tuleks kirja panna omad mälestused ja mõtted. Mälestusi ootab MTÜ Eaabi, Õismäe tee 24, Tallinn 13511, kas posti teel või isiklikult kohale tuues. Jutuvõistluse mälestuste pikkus kuni kaks A4 lehte, kas trükituna või selge ja loetava käekirjaga vormistatud.

Soovi korral võib töödele lisada illustreerivaid fotosid või nende koopiaid. Tööd tuleb varustada märgusõnaga ja kinnise ümbrikuga, milles on loetavalt esitatud andmed autori (autorite) kohta: ees- ja perekonnanimi, sünniaasta, mis aastast elatakse Väike-Õismäel ning kontaktandmed (telefon, e-maili aadress, soovi korral ka elukoha aadress). Osavõtjate vanus ei ole piiratud. Tööde esitamise tähtaeg on 10. september 2013.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles