Maailma automüüki veavad Hiina ja Ühendriigid

Kalev Aasmäe
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma suurimad autotootjad
Maailma suurimad autotootjad Illustratsioon: autotootjad, Reuters, maanteeamet, Saksamaa autotööstuse liit VDA

Kasvu suutis näidata veel Brasiilia, kus registreeritud uute sõiduautode arv suurenes 4,8 protsenti, 1,71 miljoni sõidukini. Venemaa automüük vähenes 5,8 protsenti, 1,33 miljoni sõidukini, Indias registreeriti peaaegu sama palju uusi sõiduautosid kui Venemaal, mis tähendas mullusega võrreldes 9,7 protsendi suurust kahanemist. Jaapani automüük vähenes 8,5 protsenti, 2,31 miljoni sõidukini.

Euroopa automüük vähenes aasta esimesel poolel kehva makromajandusliku olukorra tõttu 6,7 protsenti – müüdi 6,44 miljonit uut sõiduautot. Eriti kehv oli mais, mil uute müüdud autode arv 1 042 742 on väikseim maikuu näitaja viimase 20 aasta jooksul.

Saksamaal, Itaalias ja Prantsusmaal vähenes uute autode müük vastavalt 8,1 protsenti, 10,3 protsenti ja 11,2 protsenti, samas kui Suurbritannia oli ainuke suurem turg Euroopas, kus kasv jõudis lausa 10 protsendi piirile. Järsima languse tegi läbi Küprose automüük, vähenedes eelmise aastaga võrreldes 42,7 protsenti, 3679 autoni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles