Lääne-Virumaal nelja hukkunuga avarii põhjustanud autojuht oli kaine

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunud Maili lähedased õnnetusele järgnenud päeval avariipaigas leinamas.
Hukkunud Maili lähedased õnnetusele järgnenud päeval avariipaigas leinamas. Foto: Liis Treimann

Aprilli lõpus Lääne-Virumaal nelja noore elu nõudnud traagilise avarii põhjustanud autojuht oli kaine, selgub valminud ekspertiisiaktist.





23. aprilli öösel Laekvere vallas Padu külas lauges kurvis suurel kiirusel teelt välja kihutanud ja põlema lahvatanud viienda seeria BMW roolis olnud esmaste juhilubadega Georgi (20) tunnistab kaineks eelmise nädala lõpus politseisse saabunud ekspertiisiakt.



Samamoodi tunnistab see akt kaineks auto tagaistmel olnud sünnipäevalapse Maili (18), kes sai täisealiseks enda surmapäeval. Mis täpselt pealtnäha ohutul teelõigul traagilise avarii põhjustas, ekspertiisiakt ei maini.



Aktis jääb kinnituseta ka noorukite tutvusringkonnas liikuv jutt, et Georgile oli varem paigaldatud kopsuklamber, mis peaks aitama lahendada veresoonkonnas tekkinud probleemi.



«Tal oli kopsuklamber, mis lahti läks ning mille tulemusena kogu keha krampi läks. Ning jalg pedaalile vajus,» nii kirjeldas avarii arvatavat põhjust Postimehele juba kuu aega tagasi üks tema tuttavatest.



Samuti autoavariis hukkunud Maili poiss-sõbra Siimu ja tuttava Rünno võimalik alkoholijoove on esialgu veel tuvastamata, sest nende surukehadele tehtud ekspertiis on pooleli. Kohe pärast traagilist õnnetust arvati, et hukkunud seltskond võis olla alkoholi tarvitanud, sest sündmuskohalt leiti A. Le Coq Premiumi õlle taarat.



Neljast hukkunust kolm leiti hiljem põlenud autost, mis süttis pärast seda, kui BMW oli suurel kiirusel peaaegu et pidurdamata asfaltteelt välja keeranud, ninaga kõrvaltee muldvalli kihutanud ja sealt edasi põrgates õhus mitu tiiru teinud.



Auto roolis olnud Georg paiskus autost välja ja tema leiti surnuna samalt karjamaalt. Tõenäoliselt hukkusid kõik juba esimesest autot tabanud löögist.



Lisaks sellele, et tegemist oli tänavuse suurima inimohvritega autoõnnetusega, muutis avarii eriti traagiliseks teadmine, et seltskond oli just mõni tund enne avariid tähistanud autos hukkunud Maili ja tema kaksikõe Aili täisealiseks saamist.



Kui noorukite seltskond tüdrukute kodust lahkus, läks nendega kaasa ka Maili.



Kohalikus kutsekoolis õppinud tüdrukul oli sõprade teatel värske armulugu kohalikus puidufirmas töötanud Siimuga, kelle juurde Maili kavatses ööbima minna.



Kuna traagilise avarii kõik neli asjaosalist hukkusid, loobus Viru ringkonnaprokuratuur kohe alguses juhtunu kohta kriminaalmenetluse algatamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles