Egiptuses viibivad Eesti kodanikud pole saatkonnalt abi soovinud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Morsi toetajate kahe suure laagri laialiajamisel sai kolmapäeval Kairos surma vähemalt 149 inimest.
Morsi toetajate kahe suure laagri laialiajamisel sai kolmapäeval Kairos surma vähemalt 149 inimest. Foto: SCANPIX

Egiptuses viibimisest on välisministeeriumine teada andnud poolsada Eesti kodanikku, keegi neist pole abi saamiseks saatkonna poole pöördunud.

Välisministeeriumile on oma viibimisest Egiptuses teada andnud 50 Eesti kodanikku, enamus neist elab, töötab või õpib Kairos, Aleksandrias, Hurghadas või mujal Egiptuses ning on kohaliku eluga hästi kursis, üles välisministeeriumi pressiesindaja BNSile.

Ta lisas, et ükski Egiptuses viibiv Eesti kodanik ei ole saatkonna poole abi saamiseks pöördunud.

Välisministeerium soovitab võimalusel Egiptusesse reisimist vältida, eriti tuleks vältida teatud piirkondi.

Egiptuse kukutatud presidendi Mohamed Morsi toetajate kahe suure laagri laialiajamisel ja mujal riigis vallandunud vägivallas sai kolmapäeval surma vähemalt 525 ja kannatada 3717 inimest. Vägivald nõudis vähemalt 421 tsiviilisiku elu.

Kairos sai meeleavaldajate peamises Rabaa al-Adawiya laagris surma 200 inimest. Väiksemas, Nahda väljaku laagris hukkus 57 inimest ning veel 225 inimest sai surma mujal riigis.

Siseministeerium teatas omakorda 43 korrakaitsja hukkumisest.

Eesti mõistab hukka vägivalla Egiptuse meeleavaldajate vastu protestilaagri laialiajamisel, ütles välisminister Urmas Paet, kelle sõnul võib edasine vägivalla laienemine tuua kaasa kodusõja ohu.

Paet mõistis hukka vägivalla Egiptuse meeleavaldajate vastu protestilaagri laialiajamisel ning kutsus üles edasisest vägivallast hoiduma. «Oluline on hoiduda edasisest vägivalla levimisest, mis võib kaasa tuua kodusõja puhkemise,» ütles Paet BNSile. «Egiptuse konfliktipooled peavad tegema pingutusi, et lahendada poliitilised lahkhelid rahumeelselt. Selleks on oluline alustada võimalikult kiiresti kõnelusi poliitiliste jõudude vahel,» lisas Eesti välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles