Tallinna Ülikooli on poole päevaga esitatud üle 1000 sisseastumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikooli tekkel
Tallinna Ülikooli tekkel Foto: Tallinna Ülikool.

Tallinna Ülikooli õppimaasumiseks algas tänasest dokumentide vastuvõtt läbi üleriigilise Sisseasumise Infosüsteemi SAIS, kella 14.30 seisuga oli avaldusi esitatud juba 1016.

Kõige rohkem soovitakse esialgu õppima asuda riigiteaduste, inglise keele ja kultuuri, eesti filoloogia, sotsiaaltöö ning keskkonnakorralduse erialale, teatas ülikool.

Plaani kohaselt on ülikoolil sel aastal 1200 riigieelarvelist ehk tasuta õppekohta, mida on sama palju kui eelmisel aastal.

Lisaks elektrooniliselt läbi SAISi on 1.-6. juulini võimalik dokumente esitada ka isiklikult kohale tulles Narva mnt 25 hoones, Rakvere Kolledžis või Haapsalu Kolledžis. SAISi kaudu saab avaldusi esitada veel ka 7. ja 8. juulil. Eraldi saab kuni 19. juulini SAISi kaudu esitada dokumente nendele erialadele, kuhu kandideerimisel arvestatakse üksnes riigieksamite tulemusi.

Üliõpilaskandidaadid saavad Tallinna Ülikooli astumiseks esitada avaldusi kokku neljale õppekohale ehk kahele tasuta ja kahele tasulisele kohale.

Tallinna Ülikoolis toimub õppe- ja teadustöö kuues valdkonnas: haridus, humanitaar-, sotsiaal- ning loodus- ja täppisteadused, kunstid, tervis. Ainsana Eestis saab Tallinna Ülikoolis õppida andragoogikat, keskkonnakorraldust, filmi- ja videokunsti, reklaami ja imagoloogiat, organisatsioonikäitumist, sotisaal- ja kultuuriantropoloogiat, interaktiivse meedia ja teadmuskkeskkondade eriala, Lähis-Ida ja Aasia kultuurilugu.

Esmakordselt saab sel aastal Tallinna Ülikooli tasulisele kohale õppima asuda ka üliõpilane, kel selleks raha ei ole. Ülikool vabastab õppemaksust need tudengid, kel majanduslikult keeruka olukorra tõttu pole seda võimalik maksta. Selleks on ülikoolil 3 miljonit krooni nn Indreku stipendiumiprogrammi raames.

Sisseastumiseksamid Tallinna Ülikooli bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe erialadele toimuvad 10.-16. juulini ja vastuvõetute nimekirjad avaldatakse 22. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles