Vettel Belgias klass omaette ja liigub neljanda tiitli suunas

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel
Sebastian Vettel Foto: Reuters/ScanPix

F1-sarjas on sõita veel kaheksa etappi, kuid üha enam hakkab selgeks saama, et Sebastian Vettelile ei leidu vastast ning Red Bulli esipiloot liigub jõuliselt neljanda järjestikuse meistritiitli poole. Belgia etapil tegi ta taas kellassepatööd ja sai hooajal viienda esikoha. Vetteli peamine rivaal Fernando Alonso oli teine, Kimi Räikkönen katkestas.

Ühel sujub millegipärast kõik, teisel mitte. Belgia sõidu kvalifikatsioon toimus niiskel rajal. Red Bull saatis ajasõidu kolmandas osas Vetteli välja nii, et too alustaks kiiret ringi viimasel hetkel, siis kui asfalt võimalikult kuiv. Vettel pidi alla vanduma küll Lewis Hamiltonile, kes startis päramisena, ent ka teine koht oli OK.

Lotus omakorda jäi Räikköneni rajale saatmisega neli sekundit hiljaks ning soomlase kvalifikatsioon läks taas untsu. Lisaks katkestas 27 korral järjest punktidele pääsenud Räikkönen pühapäevase võidusõidu. «Pidurid hakkasid tasapisi kaduma ja kui Felipe Massast mööda sain, polnud pidureid enam sootuks ega ka võimalust sõitu jätkata,» kommenteeris soomlane meediale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles