Mustvee linnavõimu kahtlustatakse küttepuude toetuse erapoolikus jagamises

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küttepuud.
Küttepuud. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Mustvees jagati inimestele tänaval 70-eurost toetust küttepuude ostmiseks, võimulolijate kritiseerijad peavad seda katseks kohalike valimiste eel hääli võita.

Linnavolikogu revisjonikomisjoni hinnangul on abilinnapea Aleksandr Apolinsky eestvedamisel eiratud kehtivat korda ja tavasid, mida omavalitsusel tuleb arvestada elanikele küttepuude ostmiseks toetuse maksmisel, kirjutab Vooremaa.

Revisjonikomisjon tegi 16. augustil kindlaks, et linnavalitsuse istungil otsustati osa elanikele küttepuude muretsemiseks sularaha välja maksta, sest väideti, et neil puuduvad arvelduskontod.

Sotsiaal- ja eelarvekomisjoni esimehe Mati Kepi sõnul õnnestus komisjoni koosolekul linnapea Max Kauri nõusolekul näha nii-öelda «salastatud» rahasaajate nimekirju. Nimekirjast selgus, et sularaha saajate nimekirja kuulujatest olid enamikul arvelduskontod olemas. «Tuli välja, et rahajagamine viidi läbi enne, kui linnapea vastava korralduse oli allkirjastanud,» ütles komisjoni esimees.

Võimulolijate kritiseerijad peavad vastava raha eraldamise tegelikuks eesmärgiks osade mustveelaste poolehoiu võitmist kohalikel valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles