Kohus lubas Tallinnal taksopeatused rendile anda

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksopeatus.
Taksopeatus. Foto: Peeter Langovits

Tallinna halduskohus ei rahuldanud Lembit Poolaku taotlust peatada linnavalitsuse korraldusega algatatud taksopeatuste rendileandmine.


MTÜ Eesti Taksojuhtide Liit juhatuse liige Lembit Poolak kaebas kohtusse linnavalitsuse otsuse kaks uut vanalinnas loodavat taksopeatust rendile anda juba teistkordselt, vahendas Raepress.

Seekord leidis halduskohus, et kaebaja taotlus esialgse õiguskaitse kohaldamiseks ei
ole põhjendatud.
«Kuigi esimene katse teenuse kvaliteedi tagamise huvides kaks esinduslikes kohtades asuvat taksopeatust rendile anda ebaõnnestus, oleme veendunud et teisel katsel on konkurss tulemuslik ning rendileandmise vaidlustamiseks pole seekord vähimatki põhjust,» ütles abilinnapea Jaanus Mutli.

Abilinnapea sõnul otsustas linn mai keskel tehtud halduskohtu otsust, mis eelmise taksopeatuste rendileandmise korralduse tühistas, mitte edasi kaevata eelkõige seetõttu, et siis oleks asi venima jäänud ja asi oleks arutlusele tulnud alles sügisel.

«Meie eesmärk oli, et taksonduses saaks vähemalt nende kahe loodava peatuse osas korra majja juba sellel suvel, kui on turismi tippaeg,» lausus Mutli.

Linnavalitsus käivitas Suur-Karja tänaval ja Viru tänava alguses asuvate taksopeatuste rendikonkursi veebruaris eesmärgiga tagada tallinlastele ja linna külalistele kontrollitud ja turvaline taksoteenus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles