Naise surmanud mehed pääsesid mõrvasüüdistusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Politsei uurimisandmetel enam kui kaks aastat tagasi Paldiskis naise surmanud kolm meest pääsesid mõrvasüüdistusest, kuna kohtumenetluse käigus kvalifitseeris prokuratuur nende süü ümber surma põhjustamiseks ettevaatamatusest.


Politsei uurimisandmetel toimus veretöö 2007. aasta 11. märtsil Paldiskis asuvas korteris, kus 35-aastane Roman, temast kolm aastat vanem Dmitri ning 28-aastane Deniss tungisid kallale Olgale ning nõudsid temalt raha.

Mehed asusid naist peksma, kasutades relvana lihakirvest, ning peagi varises ohver elutuna maha. Seejärel peksid Roman ja Dmitri ka kaht samas korteris viibinud meest, tekitades neile füüsilist valu, selgub süüdistusest.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur meestele süüdistuse mõrvas ning Romanile ja Dmitrile ka kehalises väärkohtlemises. Kohtumenetluse käigus muutis prokuratuur siiski süüdistust märgatavalt leebemaks.

Nimelt loobus prokurör mõrvaparagrahvist ning mehed said uue süüdistuse raskete tervisekahjustuste põhjustamises ning surma põhjustamises ettevaatamatusest. Kui mõrva eest ähvardanuks neid süüdimõistmise korral kuni eluaegne vangistus, siis ettevaatamatusest surma põhjustamise eest näeb karistusseadustik ette kuni kolme ning raskete tervisekahjustuste tekitamise eest kuni 12-aastase vangistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Natalija Vesteri sõnul on süüasja kohtulik arutamine jõudmas lõpusirgele ning eeldatavalt juba sügise hakul algavad Harju maakohtus kohtulikud vaidlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles