Piirivalvurid abistasid merehädas jahti

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa rannik.
Saaremaa rannik. Foto: Raigo Pajula.

Eile aitasid piirivalvurid vabastada Saaremaa lähedal madalikule sõitnud Vene lipu all seilanud jahi Diana.

Lääne Piirivalvepiirkonna Kuressaare Merevalvekeskuse sai Saaremaa läänerannikul, Sõrve poolsaare lähedal madalikule kinni jäänud ühemastilise purjejahi kohta teate eile pärastlõunal.

Helistajaks oli kohalik meesterahvas, kes Lindmetsa küla rannast oli jälginud jahi liikumist.

Kui jaht juba mõnda aega oli ühe koha peal seisnud, otsustas kohalik mees helistada piirivalvesse, sest talle tundus, et alus oli rannast umbes 3- 4 kilomeetri kaugusel madalikule kinni jäänud.

Kuna mobiillevi sealses piirkonnas eriti hea ei ole, eeldas kohalik helistaja, et abivajava jahi meeskond ei saa appikutset edastada.

Koheselt peale teate saamist väljus Kuressaare piirivalvekordoni toimkond koos mootorpaadiga hädalistele appi ning Kaunispe sadamast võeti suund hädasoleva jahi poole.

Veidi hiljem edastas merehädas olnud jahi meeskond appikutse ka raadiokanalil ning Merevalvekeskuse korrapidaja andis väljasõitnud piirivalvetoimkonnale teada, et tegemist oli Vene lipu all sõitva jahiga Diana, mis sattus navigeerimisvea tõttu ranniku lähedal madalikule. 1, 8 meetrise süvisega jaht oli tugevalt kreenis ning vajas abi lahti tõmbamisel.

Jahil vigastusi ei täheldatud ning koos pardaloleva meeskonnaga jätkati teekonda Venemaa suunas.

Merevee sügavus sündmuspaigal oli 0,7 meetrit. Puhus mõõdukas edelatuul 8-10 meetrit sekundis, mis lükkas alust rannikuga paralleelses suunas asuvale madalikule.

Venelaste jaht Diana koos seitsme meeskonnaliikmega pardal oli teel Poolast Venemaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles