Tudengite lumest tuba lahutab täiuslikkusest veel tiibklaver

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Laar, Timur Semjonov, Rando-Roger Roggenbaum, Margus Härma ja Gunnar Asi
Lauri Laar, Timur Semjonov, Rando-Roger Roggenbaum, Margus Härma ja Gunnar Asi Foto: Postimees.ee

Põllumajandusülikooli Bettoni ühiselamu ette on nädalaga kerkinud lumest tuba, kus on olemas pea kõik, mis õdusaks äraolemiseks vaja: sohva, ahi, külmkapp, teler ja peldik. Kõik lumest.

Lumest peldiku uksel, tõsi küll, ripub lumme kraabitud silt «Closed» ja ahi kannatab välja ehk mõne põleva küünla, ent mitte puuhalge. Külmkapp seevastu toimib erakordselt hästi – pista vaid pudelid lapiti riiulisse. Ahjule nõjatub lumest kitarr ja külmkapil seisab kohvikann.

Spontaanne lumetoa ehitus sai hoo sisse nädalapäevad tagasi, kui keegi pani maja ette püsti lumest kuradi. Või on see hoopis mutantjänes – mida keegi taieses näeb.
Lumetuppa kerkis möödunud kolmapäeval esmalt diivan. «Algul oligi lihtsalt tegemine tegemise pärast,» ütleb üks toaehitajate tuumiku liige Rando-Roger Roggenbaum. Siis tuli hasart ning uued lumest sisustusesemed, telekas ja kõlarid selle kõrval, külmkapp...

Järgmised neli õhtut käis tõsine ehitamine. Tuumiku teine liige Gunnar Asi tähendab, et kuradi ehitajatel oli hõlpsam, sest too kerkis sulailmaga. Toa ehitamiseks on tulnud ühikast pangega vesi kohale tarida ja lumi märjaks teha. Asi oligi peamine lumesegaja.

Vale oleks maha salata, et inspiratsiooni andjana oli sedapuhku oma osa ka õllel. Kui palju seda ehitamise aegu kulus?
«Oh issand, ikka palju läks,» oigab Lauri Laar. Arvutamisel jäävad asjaosalised kimpu. Vahest viis kasti? Või kuus?
Lisaks viiele peatöövõtjale on aeg-ajalt ligi astunud muudki ühikarahvast ning sõpru-tuttavaid.
Nüüdseks on tuba juba mitu korda sisse õnnistatud, aga valmis ei ole see mitte. Puudu on näiteks tiibklaver. «Kui keegi õlut tooks, teeks tiibklaveri kohe täna ära,» kuu­­lutab Roggenbaum.

Mõne päeva eest pani keegi mutantjänese kõrvale veel iglu püsti, see kannustab ehitajaid jätkama. Rõõmu teeb asjaosalistele see, et ükski kurikael pole seni lumest toasisustust lammutamas käinud.
«Halvim, mis seni juhtunud, on see, et telekapilt on pidevalt ära viidud,» poetab keegi. Pilte on olnud erinevaid: küll rallisõitu, küll muud sporti, vahel ka selliseid kaadreid, mida võib kohata nn ööfilmides. Aga pole võimatu, et pildi on lahti rebinud ja kaasa viinud tuul. Paber ju.

Bettoni ühiselamu administraator Sirje Rannajõe oli tudengite kätetööd nähes esiti rõõmsalt jahmunud: varem pole ta näinud, et lumest midagi nii suurejoonelist oleks tehtud.
Üllatav vaatepilt on jalutajaid seisatama sundinud ja nii mõnigi on lumesohva punasel vaibal jalga puhanud.
Tudengid kinnitavad, et toa valmimise lõpptähtaeg on 1. juuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles