Kadri Liik: vajame väärtuste taas aussetõstmist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Mihkel Maripuu

Mida me vajame, on väärtuste kui meie elu kompassi aussetõstmine, rääkis Rahvusvahelise Kaitseuuringute Keskuse direktor Kadri Liik, kommenteerides Kesk- ja Ida-Euroopa poliitikute ja arvamusliidrite kirja USA presidendile Barack Obamale.


Kadri Liik rääkis, et ta ise surus väga nii kirja kui selle aluseks saanud analüüsipaberi sisse väärtuste olulisust, sest need annavad inimestele teatavad orientiirid ning inimesed ei teeks siis ei siseriiklikus elus kui ka välispoliitikas tehinguid, mis ei ole ausad, ilusad ega eetilised, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Liik ütles, et ta ei ole nõus väitega, et president George Bush oli väga väärtuspõhine, vaid Bush tegi tegelikult väärtustele karuteene, kuna kasutas väljendit «väärtused» liiga palju ja valede asjade õigustamiseks, mille tõttu väärtused on devalveerunud.

«Ja kui sa ütled «lääne väärtused» kellelegi Venemaal või ka Prantsusmaal, siis paljud inimesed vaatavad sulle üsna tühjade silmadega otsa, sest nad arvavad, et see on küüniline jutt mingisuguse reaalpoliitilise plaani õigustamiseks,» rääkis Liik. «Aga see on vale, sest tegelikult need väärtused on väga konkreetsed asjad: pressivabadus, kogunemisvabadus, arvamuse avaldamise vabadus. Need on kõik need asjad, mis teevad elu paremaks ja kvaliteetsemaks - vähemalt poliitilise elu. Ja neid on vaja.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles