Eesti jalgpallikoondise uus peatreener Jelle Goes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelle Quirinus Goes
Jelle Quirinus Goes Foto: Pm

(Täiendatud kell 13.07)
Eesti jalgpallikoondise peatreener on esialgu kuni 1. detsembrini hollandlane Jelle Quirinus Goes (34), teatas Eesti Jalgpalli Liit (EJL).

Goesi ja EJLi lepingus on sätestatud võimalus peatreenerilepingu pikendamiseks kuni 2005. aasta lõpuni, kusjuures sellisel juhul jätkuks ka koolitajaleping.

EJL ja Goes allkirjastasid ka lepingu, mille järgi pikendati Goesi koolitajalepingut kuni 2006. a. lõpuni.

«Pean sündinud lepingut kahekordselt tähtsaks, sest koolitajaleping tagab meile koolitussüsteemi jätkamise ning on tõenäoline, et kahe aasta jooksul jõuame ka profitreenerilitsentsi väljaandmise õiguseni,» kommenteeris EJLi president Indrek Kannik.

«Teiselt poolt on oluline ka selgus selles, kes juhendab Eesti jalgpallikoondist lähiaja olulistes MMvalikmängudes Läti ja Venemaaga,» lisas ta. 

«Nagu juba augustikuus toimunud EJL juhatuse koosolekul arutlusel oli, sai peatreeneri vahetus nende oluliste mängude eel toimuda vaid sellisel teel, et uus peatreener teab täpselt eelmise peatreeneri poolt kasutatud mängujooniseid ja põhimõtteid, sest kardinaalsete muudatuste tegemine sellisel hetkel ei ole mõeldav,» rõhutas Kannik.

Jelle Goes on sündinud 26. märtsil 1970. a. Hilversumis Hollandis, on abielus ja 2,5 aastase tütre isa. Aastatel 1988 kuni 1992 töötas Goes Hollandis noortetreeneri ja noortetöö koordinaatorina, järgmisel neljal aastal sõjaväes spordiinstruktorina.

Aastatel 1996 kuni 2001 oli Goesi tööandjaks Hollandi Kuninglik Jalgpalliliit, kus ta jõudis abitreenerina juhendada nii Hollandi U-14 kui U-15 koondist ja peatreenerina UEFA Regioonide karika sarjas osalevat U-23 koondist. Samuti oli tema ülesandeks õpetada treenereid.

Alates aastast 2001 on Jelle Goes olnud ametis EJL-is, olles Eesti rahvuskoondise abitreener, U-21 koondise peatreener ja noortekoondiste (U-16 kuni U-20) instruktor ning EJL treenerite koolitusülem.

Eelmine koondise peatreener alates 2000. aasta novembrist kuni möödunud neljapäevani oli Arno Pijpers. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles