Vargad hävitasid Soldino kütusevarguse asitõendeid

Irina Kiviselg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusevargusega vahele jäänud Eesti Raudtee masinistil on käed juba raudu pandud ning mees proovib niimoodi kütusevoolikut veduri mahutist välja tirida.
Kütusevargusega vahele jäänud Eesti Raudtee masinistil on käed juba raudu pandud ning mees proovib niimoodi kütusevoolikut veduri mahutist välja tirida. Foto: Piirivalve

Kurjategijatel õnnestus hävitada Ida-Virumaal Soldino raudteejaamas paljastatud kütusevarguse asitõendeid, mille valvamiseks oli Eesti Raudtee palganud turvafirma.

Vaivara vallas Soldino jaamas turvafirma Falck valve alla usaldatud kütusemahutite ja elektripumpade kallal käisid kurjategijad teisipäeva öösel.

Põhjaranniku andmetel pumbati mahutitest kütust välja ning viidi minema elektripumbad, millega kütusevargad Eesti Raudtee veduritest kütet pumpasid. Osa kütust lasid vargad samas maha joosta.

Juurdlus selgitab

«Ma ei oska praegu öelda, kuidas kõik juhtus,» rääkis Eesti Raudtee turvatalituse juht Tamo Vahemets. «Minu arvates tasuks korrakaitseorganitel pöörata tõsist tähelepanu valves olnud Falcki töötajatele.“

Vahemetsa sõnul palkasid nad Soldino jaama turvafirma, et keegi ei saaks rikkuda kütusevarguse asitõendeid, mis on politseile abiks varguse lahendamisel.

Prokurör Innokenti Menšikov keeldus eile juhtunut kommenteerimast, viidates uurimissaladusele.

Kommentaaridest keeldusid ka turvafirma töötajad. Falck Ida-Eesti arengudirektor Imre Soom ütles, et nad peavad esmalt sisejuurdluse korraldama ja politseilt täpselt teada saama, mis tegelikult juhtus.

Nutikad kütusevargad

Keskkonnakaitseinspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul ütles, et nende inspektorite andmetel oli jaamas maha valatud küllaltki suur kogus punast värvi kütust.

Erna retkeks valmistuv piirivalve kaugluurerühm sattus kütusevaraste jälile eelmise nädala keskel.

Nädalavahetusel saadi kätte ka vargad. Narva poolt tulnud Eesti Raudtee veduri kaheliikmeline meeskond ja sinna tulnud kolmas mees ühendasid veduri kütusepaagi maa sisse peidetud pumba juurde mineva voolikuga ning hakkasid kütust vedurist välja pumpama.

Kolmik võeti kinni, ühtlasi paljastus kaval kütusevarguse skeem. Jaama oli rajatud illegaalne kütusepumpamise võrk, mis oli umbes poole kilomeetri pikkuselt rööbaste vahel ja nende alla maa sisse kaevatud.

Maasse olid kaevatud ka kaks metallmahutit, millest leiti sadu liitreid punast vedurikütust. Neli pumpa oli aga rööbaste vahele killustiku alla peidetud, nagu toruotsadki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles