Vabariigi Presidendil on uus ametlik foto

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendipaari paraadfoto.
Presidendipaari paraadfoto. Foto: Hindrek Maasik.

Presidendi kantselei võtab alates homsest kasutusele Vabariigi Presidendi uue ametliku portreefoto ning presidendipaari ametliku paraadfoto.


«Ametlikke paraadfotosid vahetatakse visiitide raames teiste riigipeadega. Möödunud aastal valmis uus Riigivapi ketiklassi teenetemärk, kuna Konstantin Pätsi aegset ketti ei ole õnnestunud Moskvast tagasi saada. Seoses sellega tuli uuesti pildistada paraadfoto, kus president kannab oma ametitunnust,» selgitas kantselei pressiesindaja Kristel Peterson.

Vastavalt teenetemärkide seadusele antakse Riigivapi ketiklassi teenetemärk edasi koos Vabariigi Presidendi ametiga.

Koos paraadfotoga valmis ka uus Vabariigi Presidendi ametlik portreefoto, kus erinevalt varasemast on nüüd eksponeeritud ka Vabariigi Presidendi lipp ja Euroopa Liidu lipp. Fotode autoriks on Hindrek Maasik.

Presidendi kantselei ei kohusta asutusi eelmist ametlikku fotot välja vahetama, küll aga pole eelmist fotot edaspidi enam võimalik soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles