Piirivalve teeb etteheiteid Ruhnu perearstile

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu kaart
Ruhnu kaart Foto: Lauri Kulpsoo

Piirivalve teeb etteheiteid Ruhnu saare perearstile, kes keeldus minemast Limo randa andmaks abi palliplatsil vigastada saanud meesterahvale.

4. augusti õhtul sai Ruhnu piirivalvekordoni korrapidaja teate, et Limo rannas on mees murdnud kas jalaluu või jala välja väänanud, kirjutab Oma Saar.

Ruhnu kordoni korrapidaja teavitas juhtunust kohalikku perearsti Reet Adamsoni, kes keeldus aga koos piirivalvetoimkonnaga sündmuskohale minemast ja soovitas vigastatu tema juurde koju tuua.

Ruhnu kordoni korrapidaja sõnul keeldus perearst sündmuskohale tulemast, sest eelmisel päeval oli ta tegelenud ühe purjus mehega ning arvas, et tegu on sama isikuga ja lisas, et ta pole nõus mitu ööd järjest joodikute pärast väljas käima.

Lääne piirivalvepiirkonna staabiülema Jaak Haameri sõnul ei saa piirivalve olla saare peal ainus riiklik organisatsioon, kes tegeleb nii tule kustutamise, politseitöö, piirivalvetöö kui ka kiirabitööga.

«Kuna perearst on kohapeal olemas, siis ta peaks ikkagi sündmuskohtadel käima,» märkis Haamer, kes informeeris juhtunust ka Saare maavalitsust.

Ruhnu perearst Reet Adamson ütles, et kahe palja käega poleks ta kohapeal abivajajat aidata saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles