Ühendatud Rahvaparteist sai Konstitutsioonierakond

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Tomberg. (14.06.1948–30.04.2021)
Jevgeni Tomberg. (14.06.1948–30.04.2021) Foto: Peeter Langovits

Riigikogus esindamata vene erakond Eestimaa Ühendatud Rahvapartei (EÜRP) võttis laupäeval kinniste uste taga peetud kongressil uue nime ning valis parteile uue esimehe.

EÜRP uus nimi on alates tänasest Konstitutsioonierakond. EÜRP senine juht Jevgeni Tomberg loovutas parteijuhi koha Andrei Zarenkovile.

Tomberg ütles BNSile, et suletud uste taga toimunud kongressil uuendati põhjalikult ka partei juhtkonda ning muudeti põhikirja.

Tomberg lisas, et kuigi ka tema oli üks neljast parteijuhi kandidaadiks seatust, loobus ta kandideerimast, sest tahtis anda teed uutele tegijatele.

Tomberg põhjendas uuenduste vajadust sellega, et EÜRP elab praegu üle rasket aega.

Erakonnal on kohalikes omavalitsustes 24 esindajat, Kohtla-Järvel kuulutakse võimuliitu ja Maardus juhitakse linna, ent tervikuna on erakonna positsioonid pärast viimaseid parlamendi- ja kohalikke valimisi nõrgenenud.

«EÜRP ei suutnud ühendada Eesti venekeelset kogukonda, mistõttu tuli otsustada, kuidas seda saaks tulevikus teha,» nentis Tomberg.

EÜRP-sse ehk uue nimega Konstitutsioonierakonda kuulub praegu 1615 inimest, suurimad piirkondlikud organisatsioonid on Tallinnas, Maardus, Kohta-Järvel ja Pärnus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles