Samost: trahv iga kiiruseületamise eest ei ole mõistlik

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaameratest saadava info menetlemise algus venib juba mitu kuud.
Tallinna-Tartu maanteele paigaldatud kiiruskaameratest saadava info menetlemise algus venib juba mitu kuud. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja.

Ajakirjanik Anvar Samost leiab, et uute kiiruskaamerate abil iga pisimagi kiirusületamise korral määratav trahv on põhjendamatu.

Samost ütles Raadio2 saates «Olukorras Riigis», et kui iga üle lubatud piirkiirusega sõidetud kilomeeter hakkab maksma 50 krooni trahvi, saaksid karistada pooled Tallinn-Tartu maanteel liiklejad.

Samosti hinnangul ei ole näiteks 90 alas 96 km/h sõitmine veel trahvi väärt rikkumine.

Tema arvates on Tartu maanteele paigaldatava 16 kiiruskaamera võimaldatavad karmid trahvid põhjendamatud. «Seadused peaksid kas või mõningas kooskõlas olema selle tavaga, mis on varem kehtinud,» märkis Samost. «Ma arvan, et selline trahv on liialdus.»

Samost seadis kiiruskaamerate ülespaneku õigsuse kahtluse alla. «Mina ütleksin, et nende kaamerate panemine võiks ühiskonnas olla rohkem läbi räägitud. Ma väga kahtlen, kas on laiemalt inimeste käest arvamust küsitud,» ütles Samost, lisades, et tegu on vaid jõustruktuuride otsusega.

Samosti hinnangul tulnuks kiiruskaamerate paigaldamise küsimuses korraldada rahvahääletus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles