Piirivalve otsib merel kaduma jäänud noormeest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve lipp.
Piirivalve lipp. Foto: Alo Lõhmus

Lääne piirivalvepiirkonna Kuressaare merevalvekeskus sai teate neljast merel kaduma läinud isikust, kellest kolm suutsid iseseisvalt rannale jõuda, kuid neljas on endiselt kadunud.


Häirekeskuse teatel said nad abipalve kell 13.06, kus teatati, et Saaremaal Kihelkonna vallas Suuriku panga lähedal on merel ümber läinud alumiiniumpaat, milles viibis neli isikut.

Kaks paadis olnud meest pääsesid kaldale omal jõul ning kaks meest olid teate saamise hetkel kadunud, teatas Jaana Mets Lääne piirivalvepiirkonna teabejaoskonnast.

Kadunud isikuid sõitsid otsima piirivalvelaeva Maru meeskond ning Kuressaare piirivalvekordoni toimkond ning läheduses asunud kalapaadi meeskond. Kaldaäärses vees tegelesid otsingutega kaks päästeteenistuse paaditoimkonda.

Otsingutööde käigus, kell 14.20 sai merevalvekeskuse korrapidaja teate ka kolmanda paadis viibinud isiku kohta, kes oli samuti suutnud kaldale ujuda omal jõul.

Päästjad lõpetasid otsingutööd pisut enne kella nelja, kuid piirivalve jätkab neljanda, 1982. aastal sündinud meesterahva otsinguid pimeda saabumiseni.

«Õnnetus juhtus umbes kolmesaja meetri kaugusel rannikust ning paat, millega merel sõideti, vajus õnnetuse hetkel vee alla. Teada on, et kellelgi paadis viibinud isikutest päästevesti, mis oleks inimelu ja merelt pääsemise võimalust kindlustanud, seljas ei olnud,» ütles Mets.

Piirivalve tuletab siinkohal meelde, et merele minnes tuleb alati kanda päästevesti, mis on kindlustus vestikandja elule. Samuti tuleb kaasa võtta laetud mobiiltelefon, mis on hädaolukordade puhul vajalik ning aitab päästjaid juhtumi operatiivsel lahendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles