TTÜ meeskoor alistas Sõpruse Puiestee

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vana meremeestelaulu saateks tehtud koreograafia pani publiku rõkkama ja aitas TTÜ meeskoori võiduni.
Vana meremeestelaulu saateks tehtud koreograafia pani publiku rõkkama ja aitas TTÜ meeskoori võiduni. Foto: Annely Adermann

Teist aastat järjest läks TV 3 bändivõistluse «Eesti muusikakarika» auhind vokaalkollektiivile – mullu võitis Rumal Noorkuu, tänavu Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) meeskoor.

50 000-kroonise peavõiduga stuudiost lahkunud TTÜ meeskoor ei mallanud pühapäeva õhtul muidugi kohe laiali minna. Selle asemel jalutati pubisse Seiklusjutte Maalt ja Merelt ning tähistati võitu valju naeru ja laulu saatel vaat et hommikuni.

TTÜ tudengiportaali Tipikas.ee arendusjuhi Arnel Pällo arvates pälvis koor võidu seetõttu, et tehti vahvaid töötlusi ja huumorit ehk eristuti massist nagu mullu Rumal Noorkuu.

Finaalis kaotanud ehk muusikamängus teiseks jäänud Sõpruse Puiestee solisti Allan Vainola arvates oligi huumorimeel konkurentide trump. «Nad tegid kõige rohkem pulli ja rahvas elas neile täiega kaasa,» lausus Vainola.

Laulja kinnitas, et nemad oma bändiga kaotuskibedust ei tunne. Küll aga möönis ta, et saate autorid olid žanrivalikus liiga laia haardega. «Algul valiti esinejaid küll siit, küll sealt stiilist. Siis ei mõeldud tõenäoliselt kõike läbi, peaasi et äge oleks. Aga kui meeskoor kõiki võitma hakkas, siis läks vist käest ära,» pakkus Vainola.

Tema arvates võiks saate jätkudes kaasata hindajate hulka professionaalse žürii, kes teiste kriteeriumide järgi hindeid annaks.

Ei TTÜ meeskoor ega Sõpruse Puiestee uskunud, et nad järgmisel aastal ses saates uuesti võistelda prooviksid. TV 3 programmijuhi Jüri Piheli sõnul on aga muusikakarika päevad mõneks ajaks loetud. «Eesti on väike maa ja kõik seesugused võistlused kipuvad end ammendama,» arvas ta.

Programmijuht lubas, et uuel hooajal tuleb TV 3 välja sootuks uute muusikavõistlustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles