Tallinn jagab raskustes perede lastele ranitsaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu kingib linn ranitsa 280 lapsele.
Tänavu kingib linn ranitsa 280 lapsele. Foto: Ove Maidla.

Sel neljapäeval toimub kinos Kosmos traditsiooniline ranitsapidu, kus Tallinna linna ja Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi koostöös antakse tänavu pealinnas kooli minevatele toimetulekuraskustes perede 1.-5. klassi lastele pidulikult üle koolitarvetega komplekteeritud kooliranitsad.


Peale kingitavate koolikottide saavad lapsed osa ka koguperefilmi seansist, vahendas Raepress.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul selgitasid Eesti Punase Risti Tallinna Seltsi, Tallinna Sotsiaal- ja Tervishoiuameti ja linnaosade sotsiaalhoolekande osakondade koostöös välja linnaosade lõikes enim abi vajavate perede koolilapsed, keda sai kokku 280. «Kõige suurem on ranitsakampaaniast osa saavate laste arv Lasnamäe linnaosas, kust osaleb 70 last,» ütles Martinson.

Kampaania «Ranits 2009» sihtgrupiks on toimetulekuraskustes pered, kus laps läheb 1.-5. klassi. Ranitsapeo kutsed jagatakse laiali linnaosade valitsuste kaudu.

Kampaania kogumaksumus on üle 150 000 krooni, milleks on sotsiaal- ja tervishoiuamet eraldanud 100 000 krooni. Ülejäänud osa kampaania maksumusest katab Punane Rist
koos teiste toetajatega.

Ranitsapidu, mille kutsed jagatakse linnaosade kaudu, toimub 27. augustil traditsiooniliselt kinos „Kosmos", lisaks kingitavatele koolikottidele on lastel võimalik osa saada ka koguperefilmi seansist.

Tallinnas saavad kõik pered, kus lapsed lähevad esimesse klassi, linna poolt ühekordse toetusena 5000 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles