Paet arutas Peterburi kuberneriga koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peterburi kuberner Valentina Matvijenko
Peterburi kuberner Valentina Matvijenko Foto: SCANPIX

Välisminister Umas Paet kohtus täna Peterburi kuberneri Valentina Matvijenkoga ja arutas temaga Eesti ja Peterburi regiooni koostööd.

Paeti sõnul on oluline, et tugevnevad kontaktid Eesti ja Venemaa, sealhulgas Eesti ning Peterburi linna ja Leningradi oblasti vahel, mis on Euroopa Liiduga piirnev regioon.

«Soovime Eesti ja Venemaa kahepoolsetes suhetes jätkata praktiliste sammudega mitmetes valdkondades,» ütles Paet. «Heaks näiteks koostööst konkreetsetes küsimustes on Tallinna-Peterburi lennuliini avamine sel suvel, käesoleva aasta juunis toimunud esimesed Eesti kultuuripäevad Peterburis, Peterburi Jaani kiriku taastamise edenemine, aga ka Vene turistide jätkuvalt kasvav huvi Eestit külastada,» lisas ta.

Matvijenko sõnul on Peterburi huvitatud Eesti-Peterburi suhete tugevdamisest, sealhulgas mõlemasuunalise turismi kasvatamisest. Matvijenko märkis, et peab oluliseks sel suvel avatud Tallinna-Peterburi lennuliini jätkumist aastaringsena ja piirijärjekordade lühendamist.

Kohtumisel räägiti ka Eesti-Vene piiriülesest koostööst Euroopa Naabruse ja Partnerluse Instrumendi raames. «Loodetavasti allkirjastab Venemaa hetkel ootel oleva rahastamisprogrammi Euroopa Komisjoniga. See loob eeldused, et saaksime piiriülese koostöö edendamiseks avada Eesti-Läti-Venemaa ühise piiriülese koostöö programmi,» rääkis Paet.

Konkreetsetest koostööküsimustest olid kõne all veel viisarežiimi hõlbustamisel tehtu, kultuurikoostöö, transpordiühenduste, aga ka piirijärjekordade vähendamise võimalused ning Narva sillaga seonduv. «On oluline leida lahendus Narva-Ivangorodi piiripunkti läbilaskevõime tõstmiseks,» märkis Paet.

Välisminister Paet kutsus kohtumisel Matvijenkoga Peterburi osalema oma kultuurilise panusega Tallinn 2011 kultuuripealinna aasta tähistamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles