Ekspert: eurokomisjoni sobib eelkõige ekspeaminister

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kes läheb eurovolinikuks?
Kes läheb eurovolinikuks? Foto: Urmas Nemvalts

Tundmatul tehnokraadil oleks vähe võimalusi saada Euroopa Komisjonis oluline ametikoht, mistõttu peaks Eesti pakkuma Euroopa volinikuks valitsusjuhi kaliibriga inimese, arvab Välispoliitika Instituudi direktor Andres Kasekamp.


«Selge on, et kui Eesti pakub välja endise peaministri, siis tal on rohkem šansse saada tugev koht komisjonis,» ütles Kasekamp «Aktuaalsele kaamerale», vahendab ERR Uudised.

Samas nõustus Kasekamp, et paari lähema nädala jooksul, kui Barroso pole ametisse kinnitatud, ei hakata komisjoni kokku panema, nii et tuld kandidaadi nimetamisega veel takus ei ole.

Isamaa ja Res Publica Liit ei kiirusta toetama reformierakondlasest Siim Kallase jätkamist Euroopa Komisjoni voliniku kohal.

IRLi koalitsioonikaaslane peaminister Andrus Ansip pakkus Kallase välja Eesti poolse kandidaadina eurovoliniku kohale, kuid IRL soovitab oodata, kas praegune komisjoni esimees omal kohal jätkab.

«Eesti vajab endale täiskomisjonäri kohta. Lihtsalt administratiivkomisjonäri koht, mis on ehitud küll ilusa tiitliga, see ei ole see, mida Eestile vaja oleks,» rääkis IRLi esimees Mart Laar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles