Toimetulekutoetused Tallinnas kasvasid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötute arv Tallinnas kasvab.
Töötute arv Tallinnas kasvab. Foto: Peeter Langovits

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti andmetel maksti augustis linnaosades toimetulekutoetusi 3,3 korda rohkem kui mullu samal ajal.


Augustis maksti Tallinnas toimetulekutoetusi kokku 1 589 017 krooni. Mullu oli sama summa 478 270 krooni. Võrreldes juuliga suurenesid toimetulekutoetused 44 345 krooni võrra. Toetused vähenesid augustis veidi Haaberstis, Nõmmel ja Põhja-Tallinnas, kasvasid aga teistes linnaosades.

Töötute arv on Tallinnas eelmise aastaga võrreldes kasvanud 4,7 korda, juuliga võrreldes aga 30 isiku võrra. Juuliga võrreldes suurenes toetust saavate perede arv augustis 25 võrra.

Võrreldes juuliga elas 800 krooni suurusest toimetulekutoetusest augustis viis last rohkem. Toetust saavate pensionäride hulk aga väheneb jätkuvalt. Augustis sai toetust neli pensionäri vähem kui juulis.

Abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on põhjust oodata toimetulekutoetuse nõudluse kasvu oktoobris ja novembris, kui algab kütteperiood, tõuseb kütte hind ning paljudel inimestel lõpevad töötukindlustusrahad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles