Eesti ja Taani kaitseväelased harjutavad koostööd

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Kaitsekolledži hoone Tartus.
Balti Kaitsekolledži hoone Tartus. Foto: Margus Ansu

Juba kaks nädalat kuulub Eesti esimene jalaväebrigaad Taani diviisi koosseisu ning enam kui 150 kaitseväelast Eestist ja Taanist harjutavadki praegu Tartus matkekeskuses koostööd, et olla valmis ühisoperatsioonideks.

Spetsialistide sõnul näitab see konkreetselt, et NATO kollektiivkaitse põhimõte kehtib ka Eesti jaoks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste matkekeskuses istuvad õppeklassis arvutite taga ehk sõjategevuses pataljonide juhid, brigaadi- ja diviisiülemad majast väljas asuvates staapides.

Eesti põhilise manööverüksuse, 1. jalaväebrigaadi ülema kolonelleitnant Raivo Tamme sõnul näitab kuulumine Taani diviisi koosseisu NATO lähedust juba väga konkreetselt.

Taani diviisiga liitumise järgset esimest ühisõppust juhtiv kolonel Werner Iversen soovis õppuste käiku kommenteerides avaldada esmalt Eesti sõjaväelastele lugupidamist, öeldes, et tegemist on äärmiselt tugevate professionaalidega.

Lisaks Eesti jalaväebrigaadile kuulub Taani diviisi ka Leedu jalaväebrigaad nimega Raudhunt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles