Riigikogulane sarjab sotsiaalministeeriumi homolembuse eest

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalministeeriumi kantsler Maarja Mändmaa.
Sotsiaalministeeriumi kantsler Maarja Mändmaa. Foto: Egert Kamenik

Riigikogu liige Koit Pikaro süüdistab sotsiaalministeeriumi kantslerit Maarja Mändmaad selles, et too on muutnud ministeeriumi homolembeseks paigaks, kirjutab Kirsti Vainküla SL Õhtulehes.

«On avalik saladus, et väga raske on määratleda sotsiaalministeeriumi kantsleri sugu,» lausus riigikoguliige Koit Pikaro Kanal 2 saates, pidades silmas, et kantsler Maarja Mändmaa on viimaste aastatega silmanähtavalt mehistunud.

See selleks, kuid Pikaro arvates on naisest aina rohkem meheks muutuv kantsler teinud sotsiaalministeeriumist liiga homolembese paiga.

«Ma taunin seda,» kinnitas riigikogulane.

«Mul ei ole homode vastu midagi – see on nende isiklik vaimne või tervislik probleem. Kui nad teevad seda omaette või elavad kokku, mind see ei häiri. Mind segab, et sellest tehakse selliseid demonstratsioonesinemisi,» ütles Pikaro, kelle arvates on sotsiaalministeeriumi uue imago loomise taga just Mändmaa.

Mullu värviti ministeeriumihoone korruste seinad eri värvi – taevasiniseks, heleroheliseks, helekollaseks, meresiniseks, ploomipunaseks ja oranžiks.

Pikaro arvates on neil värvidel selge sõnum: «Ministeeriumis on kuus korrust ja kuus värvi on ka homode lipul. Samad värvid! Nüüd võiks sotsiaalministeerium panna ka riigilipu asemele vikerkaarevärvi homolipu. Siis on selge sõnum, et oleme ise homod ja kaitseme homode huvisid.»

Pikaro teada kavatsetakse erivärvilistele korrustele järgmiseks panna veel nimedki. Roheline näiteks oleks Õuna-nimeline.

«See pole normaalne! Roheline värv – aktiivsete lesbide korrus,» pakkus Pikaro omalt poolt ühe nimevariandi ning tõsinedes palub riigiasutuses selline absurditeater lõpetada.

Sama salapärane, kui on ministeeriumihoone uue värvilahenduse ajend, on ka asutuse kantsleriga seotu. Mida pidas Pikaro silmas, rääkides Mändmaa määratlemata soost?

«See info liigub kõikide kodanike hulgas, kes on teda näinud, temast kuulnud…» vihjas Pikaro, et Maarja Mändmaa näeb nime kiuste välja ilmselgelt mehelik.

Kantsler käib viigipükste, pintsaku ja tumedate porikingadega ning peaaegu kiilaks pöetud peaga ja räägib madala häälega nagu häälemurdeeas poiss.

Kuluaarides sosistatakse seepärast koguni kantsleri soovahetuslõikusest, kuid see on siiani kõigest oletus, sest eraelust keeldub Mändmaa avalikult rääkimast.

Sotsiaalministeerium nimetab Pikaro süüdistusi absurdseks ja naeruväärseks.

«Nii võib homomeelsuses süüdistada kõiki, kes julgevad midagi ära värvida, sest geide sümboolikas kasutatavad vikerkaarevärvid kajastavad kõiki põhivärve,» lisas asutuse pressiesindaja Marika Raiski.

Tema väitel valiti koridoride värvid koos sisekujundajaga sellised, et need soodustaksid ametnike töötamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles