Sportlik eeskuju Margus Hunt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Hunt
Margus Hunt Foto: Postimees.ee

Hip! vestles mullu parimaks noorsportlaseks valitud kettaheitja Margus Hundiga (19), kellel on väljavaateid saada omal alal maailma parimaks.

Mis innustas sind elukutseliseks sportlaseks hakkama?

See, et mul on võimalus käia igal pool maailmas võistlemas ning tutvuda uute ja toredate inimestega. Mulle on sport omamoodi meelelahutus, ei kujutaks elu ilma selleta ette.

Mida pead oma senise sporditee tipphetkeks?

Kindlasti 2006. aasta hooaega, mil tulin Pekingis juunioride maailmameistriks nii kettaheites kui ka kuulitõukes. Aasta alguses võisin nendest tegudest ainult endamisi mõelda, aga augustis said kõik mu töö viljad vormistatud ja rohkemgi veel.

Kui palju aega jääb sul sõpradele?

Piisavalt. Võib öelda, et spordi pärast pole ma millestki ilma jäänud.

Kuidas sa vaba aega sisustad?

Kui jääb vaba aega, siis käin kinos või saan sõpradega kokku, ning alati on midagi lahedat korraldatud.

Kuivõrd segab sport sinu eraelu?

Ei sega. Raske on, aga olen juba kord sellise elu valinud ja tagasiteed pole.

Millised eesmärgid on sul veel saavutamata?

Tahan näidata häid tulemusi täiskasvanute tiitlivõistlustel. Praegu töötan hoolega selle nimel.

Sinu kasvu mees võinuks valida ükskõik millise spordiala, miks otsustasid just kettaheite, vasaraheite ja kuulitõuke kasuks?

Hakkasin treeningutel nende aladega tegelema ja see pakkus mulle huvi, sest mul oli võimalus ise proovida ja katsetada. Mulle on see puhas teadus ja meeldib seda lahendada.

Kas Eesti parimaks noorsportlaseks valimine on sulle suur tunnustus või oleksid pigem oma asja vaikselt edasi ajanud, kuni veel suuremate tulemusteni jõuad?

Nii ühte kui teist. Muidugi lootsin, et saan selle auhinna, aga teen edasi seda, mida oskan, ja jätkan treeningutega. Nüüd tuleb seada uusi eesmärke.

Mida sa pärast sportlaskarjääri lõppu tegema hakkad?

Olen sellele mõelnud, aga midagi tarka pole seni välja nuputanud. Üritan teha sporti nii hästi ja nii kaua kui võimalik, eks näis, kuhu pärast jõuan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles