Tammsaare pargis hakatakse sagedamini patrullima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Augusti algul tapeti Tammsaare pargis tülitsedest noor mees.
Augusti algul tapeti Tammsaare pargis tülitsedest noor mees. Foto: Priit Simson

Põhja politseiprefektuuri kesklinna politseiosakonnas täna toimunud nõupidamisel otsustati Tammsaare pargi turvalisuse suurendamiseks tihendada seal nädalavahetuseti ja öösiti nii politsei kui mupo patrulle ning uuendada pargi valgustust.

Politsei hinnangul pole Tammsaare pargis toimunud küll hüppelist kuritegevuse kasvu, küll aga on muret tekitav olnud kakluste jõhkramaks muutumine.

Nõupidamisel leiti, et vaatamata sellele, et Tallinnas on võrreldes eelmise aastaga tänavakuritegevus langenud 6,3 protsenti ja röövimiste arv koguni 36 protsenti, tuleb sügisese hämaruse saabumisel kavandada turvalisusriskide maandamiseks lisameetmeid.

Otsustati, et politsei ja munitsipaalpolitsei täpsustavad patrullide marsruudid ja töögraafikud, tagamaks tihedama kohaloleku Tammsaare pargis just nädalavahetustel ja öisel ajal.

Munitsipaalpolitseiamet tõhustab kontrolli linna avaliku korra eeskirjade täitmise üle ning tõkestab alkoholi tarbimise avalikus kohas. Kommunaalamet leiab võimalused piirata autode pääsu parki, kus viimasel ajal sõidetakse ööklubidele lähemale pääsemiseks lausa üle muru. Uuendada tuleb pargi valgustust.

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul on Tallinnas kuritegevuse üldise kahanemistendentsi valguses kahetsusväärne raskete kuritegude toimumine otse pealinna südames. «Turvalisus Tammsaare pargis tuleb tagada politsei ja linna ühiste pingutustega,» leidis Savisaar.

Hiljutiste noakasutamise osas on politsei siiski kuriteos kahtlustatavad tabanud. Seejuures on politseinike sõnul suur tähtsus inimestel, kes kiirelt teatavad juhtunust politseile ning on valmis ka tunnistusi andma nende kuritegude kohta.

Nõupidamisel osalenud leidsid, et Tammsaare pargi mainet on võimalik muuta juba lähiajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles