Hooldusravi toetuse taotlusi tuli 600 miljoni krooni eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Alates 4. augustist said haiglad ja teised hooldusravi teenuse osutajad taotleda ELi struktuuritoetuse vahendeid õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamiseks, taotluste kogusumma ületab 600 miljonit.

Õendus- ja hooldusteenuste infrastruktuuri arendamiseks eraldatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist (ERF) toetusteks kokku 431 miljonit krooni, millele lisandub kaasfinantseering.

Sotsiaalministeeriumi teatel esitasid taotluse 35 statsionaarse hooldusravi tegevusloa omajat kõigist Eesti maakondadest.

Minister Hanno Pevkuri sõnul näitab kõikidest maakondadest taotluste esitamine seda, et kevadel tehtud otsus jagada raha maakondliku põhimõtte alusel oli õige ning vajadus õendus- ja hooldusteenuste järele üle Eesti on suur.

«Struktuuritoetuste abil saame leevendada Eesti jaoks väga olulist küsimust ning pakkuda meie eakatele parimat vajalikku teenust. Loodan, et jõuame otsused rahastamiste kohta langetada nii kiiresti kui võimalik, et planeeritud euroraha saaks kiiresti kasutusse ja seeläbi tekiks nii uusi töökohti kui elavneks majandus kogu Eestis,» lisas minister.

Taotlusi hindab seitsmeliikmeline komisjon, kuhu kuuluvad eri ministeeriumite ning haigekassa esindajad. Investeeringute kava peab kinnitama valitsus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles