Kohus karistas neiule otsa sõitnud hooletut autojuhti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Harju maakohus karistas neljapäeval tingimisi vangistusega naist, kes sõitis mullu talvel Tallinnas otsa vöötrajal sõiduteed ületanud neiule ja põhjustas talle raskeid vigastusi.


Õnnetus juhtus 14. novembri õhtul Endla tänaval, kus Jeep Grand Cherokee maasturiga teises sõidureas liikunud 42-aastane Irina ei vähendanud vöötrajale lähenedes kiirust ning kuigi esimeses sõidureas olnud auto oli jalakäija üle sõidutee laskmiseks peatunud, jätkas naine sõitu.

Vöötrajal rammis Irina maastur 16-aastast neidu, kes sai kokkupõrkes raskelt vigastada.

Politsei alustas õnnetuse uurimiseks kriminaalasja, mille kohtueelse menetluse lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Irinale süüdistuse ettevaatamatusest liiklusõnnetuse põhjustamises, millega kaasnesid kannatanule rasked vigastused.

Neljapäeval mõistis Harju maakohus Iirina kokkuleppemenetluse korras süüdi ja karistas üheaastase tingimisi vangistusega kolme aasta pikkuse katseajaga. Ühtlasi jäi naine neljaks kuuks ilma juhtimisõigusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles